Londonska škola za odnose sa javnošću

No Image

Una Bejtović

PR expert / Bejtovic Communications

Una Bejtović, rođena je u Sarajevu, 1977. gdje je završila Drugu gimnaziju, Filozofski fakultet na odsjeku Književnost naroda BiH i bosanski jezik, te magistrirala na Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Bologni i Univerziteta u Sarajevu Demokratiju i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi.
Javne nastupe počinje u obdaništu, kada je prozivala djecu na mikrofon kada roditelji dođu po njih. Od tada do danas iza nje je hiljade sati živog radijskog i tv programa u kojima je bila u ulozi moderatorice svih mogućih formata. Prije 25 godina, od decembra 1993. počela je medijsku karijeru kao 16-godišnjakinja na sarajevskom ISV radiju, da bi potom šest godina provela radiju M, a narednih nekoliko godina i u redakciji jutarnjeg programa TV FBiH. U tom periodu, ali i u godinama koje su uslijedile, osim živih radio i tv programa, realizirala je desetine koncerata i evenata svih formata, sarađivala sa najvećim muzičkim imenima.

 

Nakon deset godina u medijima, te nakon magisterija ulazi u sferu odnosa s javnošću, te nakon iskustva i u privatnom, nevladinom i vladinom sektoru gdje je radila i u kabinetu ministra vanjskih poslova, 2009. počinje freelance karijeru kao savjetnica za odnose s javnošću, najčešće sarađujući na projektima iz kulture, ljudskih prava, ali i business sektora. U bogatoj karijeri bilježi i iskustvo u pokrivanju “Breaking News” priče na CNN International Desku u Atlanti, u aprilu 2006. a posebno voli društveno angažirane projekte. Također, biva angažirana i kao trenerica javnog nastupa i prezentacijskih vještina.

 

Dobitnica je PRO.PR Award za izvrsnost u odnosima s javnošću i doprinos razvoju struke u BiH za 2013. godinu. Početkom 2014. osniva agenciju za odnose s javnošću «Bejtovic Communications» koja je u proteklih pet godina uspješno realizirala više od 150 projekata u svim sektorima.