Šta je LSPR?

Londonska škola za odnose sa javnošću ili LSPR

Šta je LSPR?

Londonska škola za odnose s javnošću (London School of Public Relations, skraćeno LSPR) osnovana je 1992. godine. Osnivač škole je gospodin John Dalton, a na području Bosne i Hercegovine škola je djelovala od 2001. do 2011. godine.

Dolaskom agencije Represent Communications u septembru 2018. godine, Londonska škola za odnose s javnošću se ponovo vraća u Bosnu i Hercegovinu.

LSPR je priznata po kvalitetnim i jedinstvenim edukacijskim programima, a specijalizirala se za odnose s javnošću, upravljanje reputacijom, upravljanje krizom, kriznim komuniciranjem, brandingom i marketingom, te u novim modulima društvenim mrežama i digitalnim marketingom.

Londonska škola za odnose sa javnošću
Londonska škola za odnose sa javnošću

Misija LSPR

Primarna misija LSPR-a je pružiti polaznicima najbolja znanja iz odabranih područja te od njih stvoriti profesionalce spremne za sve izazove koji ih očekuju na njihovu profesionalnom putu. LSPR smatra da tradicionalni PR više nije dovoljan za učinkovito komuniciranje i gradnju reputacije te su stoga svi programi LSPR-a prilagođeni potrebama tržišta.

Londonska škola za odnose s javnošću priznata je od ITOL-a (Institute of Training and Occupational Learning), NUJ-a (The National Union of Journalists) i CPD-a (Continuing Professional Development).

Osim u Velikoj Britaniji LSPR djeluje i u drugim zemljama kroz LSPR Worldwide. Trenutno je prisutna u Bjelorusiji, Bugarskoj, Češkoj Republici, Sjevernoj Makedoniji, Maleziji, Crnoj Gori, Poljskoj, Ruskoj Federaciji, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.